STOYAN KAMBAREV
THE FOUNDATION
AWARD
TALENT'S TREES
MASTERCLASS
355 FILM AWARD
THE ACADEMY
PROJECTS
LIFE LIKE IN THE MOVIE
GALLERY
VIDEO
NEWS
PARTNERS
CONTACT
DONATIONS
THE 355 FILM AWARD
The Stoyan Kambarev Art Foundation challanges young filmmakers!
ABOUT THE AWARD   •   JURY   •   FINALISTS   •   LOGOS   •   TERMS AND CONDITIONS
2024   •   2023   •   2022   •   2021   •   2020   •   2019

THE 355

FILM AWARD

2023

3 Filmmakers chosen by a professional international jury
5 To produce a five minute film
5 Shot, edit and posted in five days

Скъпи млади приятели,
благодарим ви сърдечно, че участвахте в кино конкурса на Фондация "Стоян Камбарев" и ви очакваме с нови идеи другата година, когато задачата ще продължи да бъде същата - 5 минутен филм с неочакван край.


За нас е удоволствие да обявим финалистите в Награда за кино 355 през 2023-та година. Вижте повече за тях в това кратко филмче.

FINALISTS 2023

FINALIST
Rumen Russev
Прекарва дълги години в Англия и е част от класове по творческо писане в Ливърпул Колидж. Завършва кино, телевизия & дигитални медии в Калифорнийския Университет, Лос Анджелис. Участва в над 50 фестивала с последните си три филма, които разглеждат основно темите – любов, себеоткриване и алтернативни светове. Един от филмите му - Джъмп Кът е избран от НФЦ да представя България на Късометражния Филмов Фестивал – Европейски Съюз в Отава. Създава Студио ФЛИКЪРС, където работи по филми, музикални видеа и реклами.

FINALIST
Martina Troanska
Завършва НАТФИЗ в класа на Пенко Господинов с награда „Най-най-най“ за най-добра актриса. Има номинация ИКАР 2019 за „Дебют“. Участва във филмите „Рибена кост“ на Драгомир Шолев и „Изкуството да падаш“ на Орлин Милчев. През 2021 снима своя режисьорски дебют „Анюта“ адаптация по Чехов, който е селектиран в над 10 международни фестивала - Venezia Shorts, Tokyo Shorts, Berlin Indie Shorts, Toronto Women In Film, Cine Libri. Студент е по кинорежисура в НБУ и завършва своя втори късометражен филм „Сърце на заек“.

FINALIST
Victoria Pavlova
Завършва „Филмова и телевизионна режисура“ през 2021 година в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в каса на проф. Светослав Овчаров, а в момента магистратура „Трудова и организационна психология“ в Софийския университет. Има заснет само един проект, който е игрална импресия и цели да отправи апел против незаконното застрояване на село Синеморец. Като творец дълбоко я вълнуват философските теми, темите за дефиницията на добро и зло. Вдъхновена е от ренесансовите хуманистични ценности.

Договорът за изпълнение и финансиране дейностите по
проекта е № 24-10-М4-8/27.05.2015г между Министерството на
културата на Република България и Фондация "Стоян Камбарев"